Als mantelzorger verleen je langdurige zorg. Vaak doe je dit met veel plezier en voldoening. Bijvoorbeeld aan je ouders, je kind of een ander familielid, vriend of buur.

Meestal ben je mantelzorger zonder dat je ervoor gevraagd bent, het is ontstaan vanuit een vanzelfsprekendheid. Je doet dit vanuit liefde en verantwoordelijkheid voor je naaste, zonder dat je daarvoor geleerd hebt en alle kennis in huis hebt. De meeste mantelzorgers worden hiervoor ook niet betaald.

Wij helpen jou!

Mantelzorgen doe je vaak naast alle andere dagelijkse beslommeringen en verplichtingen: een opleiding, werk en/of de zorg voor je gezin. Als mantelzorgtaken lang duren of veel tijd kosten, kun je flink overbelast raken. Je belandt in een emotionele spagaat omdat je je verantwoordelijk voelt en niemand wilt teleurstellen. Een mantelzorgmakelaar biedt jou de ondersteuning die jij als mantelzorger nodig hebt!

Je hebt als mantelzorger niet alleen te maken met praktische taken als verzorging, boodschappen doen en afspraken maken, maar vaak ook met wet- en regelgeving. Als je hiermee niet bekend bent, lijkt het wel een oerwoud. Denk alleen al aan diverse soorten aanvragen voor hulp en hulpmiddelen. Vaak loopt dit via verschillende instanties, allemaal met hun eigen regels. Ook ben je als mantelzorger vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden voor en de rechten van degene waarvoor je zorgt.

In het uitzoek- en regelwerk gaat veel tijd zitten, tijd die je niet kunt spenderen aan het zorgen voor je naaste. Een mantelzorgmakelaar kan hierin taken van je overnemen. Een mantelzorgmakelaar kent de wet- en regelgeving en weet hoe je zorg kunt aanvragen en wat de randvoorwaarden zijn. Een mantelzorgmakelaar ontlast en begrijpt jou!

Vragen?

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of maak gebruik van ons contactformulier. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.